Vertikaal­formaadis video pole enam saatanast

Septembri keskel toimus Londonis juba üheksandat korda sotsiaalmeedia aasta suursündmus Social Media Week 2016. Siin on mõned mõtted, mida MBD Londonist kaasa võttis:

  • Virtual Reality on tulevik! Vaadates tehnoloogia arengut ning uute võimaluste tekkimist, on virtuaalreaalsus juba kohal ning esimesed pioneerid on seda ka väga edukalt sotsiaalmeedias ära kasutanud, alustades 360 kraadi piltidest ja videotest ning lõpetades suuremahuliste projektidega.
  • Sotsiaalmeedias on olulisel kohal ettevõtte enda jutt ehk storytelling. Täna ei piisa enam puhtalt postituste tegemisest ning auhinnamängude korraldamisest, vaja on midagi enamat. Võimaluse rääkida oma lugu veelgi suuremalt ja interaktiivsemalt annavad uued platvormid nagu Instagram Stories või kiiresti tõusev Snapchat.
  • Hetkel näitab globaalne trend telereklaamide liikumist Facebooki, kuid kas seda võimalust ka õigesti ära kasutatakse? Võrreldes 2015. aastaga on videote üleslaadimise protsent veebis kasvanud üle 800, millele aitab kaasa ka Facebooki Live Video funktsioon. See on hetkel üks kuumemaid teemasid, millega tasub kindlasti kaasa minna.
  • Kuula ja jälgi oma fänne! Üks võimalus tarbijatega suhtlemiseks on pakkuda fännidele head sisu ning turundust, kuid täiendavalt saavad fännid sellele ka ise kaasa aidata. Jälgi oma fänne, vaata mida nad postitavad ja milliseid platvorme nad Sinu brändist rääkimiseks kasutavad. Tihti võib juhtuda, et nende seas on inimesi, kellele just Sinu bränd korda läheb ja nad loovad selle tarbeks omanäolist sisu.
  • LinkedIn on viimaks ometi popiks muutunud! Kui hetkel kasutab keskmine Eesti ettevõte LinkedIn keskkonda uute töötajate otsimiseks, siis tegelikult on antud keskkonnas palju rohkem võimalusi. Sisuloome on liikumas kvantiteedilt kvaliteedi suunas, ei loe enam postituste arv, vaid ikkagi sisu.
  • Kui eelmine aasta räägiti vertikaalformaadis video mitte kasutamisest, siis nüüd on antud teema pea peale pööratud! Kuna nutitelefonid on aina enam populaarsust võitmas, siis tarbitakse ka sotsiaalmeedia sisu peamiselt just nutifonidest. Vaadates selle info valguses videote trendi, siis nüüd on vertikaalformaat jälle popp, sest seda on telefonis mugav vaadata. Vertikaalformaadi uut tulekut toetavad ka Instagram Stories ja Snapchat, kus sisu vaatamiseks kasutajad oma telefoni pöörama ei hakka.

 

Vaata ka originaalpostitust Bestmarketingi lehel

 

Fred-Ander Pärn
sotsiaalmeedia meeskonna juht